fbpx
Λογότυπο ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.

Λογότυπο : ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α.

Σχεδιασμός λογοτύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαχειριστών Ακινήτων πραγματοποίησε ανανέωση του λογοτύπου του. Το αντικείμενο που πραγματεύεται ο σύλλογος, είναι η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων. Η βραχυχρόνια μίσθωση βασίζεται πάνω σε μια θεμελιώδη αξία. Αυτή της φιλοξενίας. Οπότε χρειαζόταν ένα καινούριο λογότυπο που να μπορεί να αναβλύσει ακριβώς αυτή την αίσθηση της φιλοξενίας.

Η αίσθηση της φιλοξενίας στηρίζεται σε λέξεις κλειδιά όπως

  • οικειότητα
  • προσιτότητα
  • επαγγελματισμός
  • συνέπεια
  • καθαριότητα
  • διακοπές
  • ελεύθερος χρόνος
  • διαμονή

Πάνω σε αυτές τις λέξεις κλειδιά έγινε ο σχεδιασμός λογοτύπου από την Logotypa, χρησιμοποιώντας, είτε συμβολισμούς, είτε ανάλογο ύφος (χρωματικά και σχηματικά).

Η καμπυλότητα που φέρουν τα γράμματα του νέου λογοτύπου, αντικατοπτρίζει την αίσθηση της οικείας προσέγγισης των διαχειριστών ακινήτων προς τους επισκέπτες των ακινήτων. Επίσης συμβολίζει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα που είναι χρήσιμο, έως έναν βαθμό, να επιδεικνύουν οι hosts στις διαφορετικές ανάγκες των guests. Τέλος, εκφράζει αυτή τη χαλαρή διάθεση των διακοπών και του ελεύθερου χρόνου.

Τα γράμματα είναι σχεδιασμένα αποκλειστικά για το συγκεκριμένο λογότυπο και ανήκουν στην κατηγορία των Sans Serif γραμματοσειρών (χωρίς ουρές), προκειμένου να δημιουργήσουν ένα εύπεπτο wordmark λογότυπο, που διέπεται από λιτότητα, προκειμένου να μπορεί να αποτυπωθεί απευθείας στη μνήμη των θεατών και να είναι εύκολα αναγνώσιμο.

Το μπλε χρώμα, στον τόνο που αυτό απεικονίζεται, συμβολίζει από τη μία την καθαριότητα και τη φρεσκάδα (των ακινήτων), αλλά από την άλλη και μία επισημότητα και επαγγελματισμό, με τον οποίο οφείλει να λειτουργεί κάθε οικοδεσπότης.

Τέλος, υπάρχει και ο προφανής συμβολισμός της οικίας, μιας και γύρω από αυτήν περιστρέφονται τα πάντα. Ο συμβολισμός της οικίας (εικονίδιο ακινήτου) έχει τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιεί το white space του κενού που αφήνει το γράμμα “Π” μέσα του.

Ο βαθύτερος συμβολισμός σε αυτή την χρήση του εικονιδίου είναι πως όλα τα θέματα και προβληματισμοί που απασχολούν τους διαχειριστές ακινήτων, αποτελούν μείζον θέμα και την καρδιά των δραστηριοτήτων του ΠΑ.ΣΥ.Δ.Α. Και ο καλύτερος τρόπος για να εκφραστεί αυτός ο συμβολισμός, είναι με τη χρήση του εικονιδίου του ακινήτου εσωτερικά του αρχικού γράμματος του συλλόγου.