fbpx

Λογότυπα ξενοδοχείων

Λογότυπα Ξενοδοχείων

Λογότυπα ξενοδοχείων

Τα λογότυπα ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, αποτελούν τον βασικό πυλώνα του brand τους. Κυρίως, επειδή καθορίζουν το μοναδικό οπτικό στίγμα των καταλυμάτων στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, το στίγμα που κάνει τα καταλύματα ξεχωριστά ανάμεσα στον ανταγωνισμό, αλλά και που τα κάνει αναγνωρίσιμα την δεύτερη φορά που θα δουν το λογότυπό τους οι θεατές.

Επίσης, τα ξενοδοχεία και γενικά τα καταλύματα αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία επιχειρήσεων που προσφέρουν εμπειρίες στους πελάτες τους. Δηλαδή, εμπειρίες διαμονής. Έτσι, η επιτυχία τους, έχει άμεση σχέση, σε πολύ μεγάλο βαθμό με την εικόνα τους. Πιο συγκεκριμένα, με τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τους χώρους τους και την περιοχή. Από την άλλη, τα λογότυπα ως ακρογωνιαίος λίθος του branding δίνουν τον τόνο στη συνολική εικόνα των καταλυμάτων. Έτσι, δημιουργούν μία μεγάλη ώθηση σε αυτή τη συνολική εικόνα όταν ο σωστός σχεδιασμός, τα χαρακτηρίζει. Επιπλέον, τα logos λειτουργούν σαν υπόσχεση άριστων υπηρεσιών.

 

Στρατηγική σχεδιασμού λογοτύπων ξενοδοχείων

 

Hotel Logo Design

 

Για τα λογότυπα ξενοδοχείων και καταλυμάτων, χρησιμοποιούμε μια στρατηγική όσον αφορά τον σχεδιασμό τους. Καταρχάς, η στρατηγική αυτή αφορά τη συγκέντρωση ορισμένων καθοριστικών πληροφοριών. Δηλαδή, πληροφορίες, οι οποίες θα οδηγήσουν τον σχεδιαστή – γραφίστα να κινηθεί σωστά σε συμβολιστικό, σχηματικό και χρωματικό επίπεδο.

Ουσιαστικά, ο υπεύθυνος του καταλύματος θα πρέπει να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα:

Ερωτηματολόγιο πριν την έναρξη σχεδιασμού για λογότυπα ξενοδοχείων.

 • Χαρακτηριστικά του καταλύματος
  Το κατάλυμα βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα; Στο βουνό; Κοντά σε κάποιο τουριστικό ή φυσιολατρικό αξιοθέατο; Επιπλέον, τι το χαρακτηρίζει ή και ξεχωρίζει από άλλα καταλύματα, σαν διακόσμηση, αρχιτεκτονική, διαρρύθμιση, παροχές, φιλοσοφία; Ποια χρώματα συναντάει κανείς στους χώρους του, αλλά και στην περιοχή;
 • Τarget group του καταλύματος
  Περιγράψτε τον ιδανικό πελάτη της επιχείρησής σας. Επιπρόσθετα, σκεφτείτε την χώρα προέλευσης των επισκεπτών. Ποιο είναι το οικονομικό τους επίπεδο; Είναι οικογένειες, ζευγάρια, παρέες; Τι αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή του καταλύματος;
 • Τι θέλετε να φέρνουν στο μυαλό οι θεατές, όταν συναντούν το brand του καταλύματος στο internet;
  Κάτι premium ή κάτι ζεστό και φιλόξενο; Ίσως κάτι προσιτό; Κάτι πιο επαγγελματικό; Ή κάτι πιο σπιτικό;
 • Ανταγωνισμός του καταλύματος
  Καταγράψτε τα ξενοδοχεία ή καταλύματα που αποτελούν τους ανταγωνιστές σας στην περιοχή σας
 • Περίοδος high και low season του καταλύματος
  Πότε ξεκινάει η high season πότε η low season του καταλύματος και με ποιο τρόπο θα θέλατε να γίνει αύξηση στις κρατήσεις τη low season;
 • Υπάρχει κάτι που κάνει το κατάλυμα ιδιαίτερο και ξεχωριστό;

 

Φάση Σχεδιασμού στα Λογότυπα Ξενοδοχείων

Προτάσεις Λογοτύπου Ξενοδοχείου

Όταν θα έχουμε απαντήσει όλα τα παραπάνω ερωτήματα, τότε θα μπορεί να γίνει η μετάβαση στην επόμενη φάση. Όπου πλέον, ο σχεδιαστής – γραφίστας, λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία, θα προχωρήσει στο concepting. Πιο ειδικά, στην μετατροπή των στοιχείων αυτών σε συμβολισμούς, σε μορφή σκίτσων (εικόνα).

Ακολούθως, θα συνεχίσει με την ψηφιοποίηση των ιδεών αυτών στον υπολογιστή και την τελειοποίησή τους σε μινιμαλιστικά δοσμένες εικαστικές εναλλακτικές προτάσεις. ‘Επειτα, από αυτές τις προτάσεις θα κάνει ο πελάτης την επιλογή. Εφόσον είναι απαραίτητο, ο σχεδιαστής θα προχωρήσει σε διορθώσεις – βελτιστοποιήσεις στην επιλεχθείσα πρόταση. Σίγουρα, ο πελάτης θα πρέπει να κάνει, σε αυτό το σημείο, μια συζήτηση με τον γραφίστα σχετικά με το ποια αποτελεί την πιο κατάλληλη πρόταση και γιατί.

Με την παράδοση του λογοτύπου στον πελάτη, θα πρέπει ο σχεδιαστής να δίνει και οδηγίες χρήσης του λογοτύπου. Αυτές οι πληροφορίες, καθορίζουν τον τρόπο της χρήσης του λογοτύπου και αφορούν τις χρωματικές παλέτες, τα σχήματα και την τυπογραφία του. Δηλαδή, αποτελούν το εγχειρίδιο χρήσης και διαχείρισης της οπτικής ταυτότητας για το κατάλυμα. Σε αυτή την οπτική ταυτότητα θα βασιστούν σημάνσεις, εταιρικά έντυπα, κάρτες, web site και social media σελίδες του καταλύματος.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Το γραφείο μας Logotypa.com έχει μακρόχρονη εμπειρία στον σχεδιασμό λογοτύπων ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έχουμε δημιουργήσει λογότυπα για ξενοδοχεία, ξενώνες, βίλες, τουριστικά rentals και κάθε κατηγορίας κατάλυμα. Επιπλέον, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τη σημασία και τον καθοριστικό ρόλο που έχει ένα λογότυπο για ένα κατάλυμα. Αν επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα λογότυπο για το κατάλυμά σας, το οποίο θα στοχεύει σωστά στο κατάλληλο κοινό και για το οποίο θα είστε περήφανοι, θα χαρούμε να συνεργαστούμε!

Παρακάτω μπορείτε να δείτε λογότυπα που έχουμε σχεδιάσει για ξενοδοχεία και καταλύματα.

Achelatis Hotel Λογότυπα Ξενοδοχείων

Achelatis Ιστοσελίδα

 

Galini Mare Λογότυπα Ξενοδοχείων

Galini Mare Ιστοσελίδα

 

V Hotel Delphi Λογότυπα Ξενοδοχείων

V Hotel Delphi Ιστοσελίδα

 

Theros Home Λογότυπα Ξενοδοχείων

Theros Home Ιστοσελίδα

 

Astrea Suites Λογότυπα Ξενοδοχείων

Astrea Suites Ιστοσελίδα

 

Klima Bay Beachfront Boutique Houses Λογότυπα Ξενοδοχείων

Klima Bay Beachfront Boutique Houses Ιστοσελίδα

 

Ino Boutique Hotel and Suites Λογότυπα Ξενοδοχείων

Ino Boutique Hotel & Suites Ιστοσελίδα

 

Nerea Boutique Suites Λογότυπα Ξενοδοχείων

Nerea Boutique Suites Ιστοσελίδα

 

Cokkinis Hotel Λογότυπα Ξενοδοχείων

Cokkinis Hotel Ιστοσελίδα

 

Swan Paradise Residences Λογότυπα Ξενοδοχείων

Swan Paradise Residences Ιστοσελίδα

 

Naxian Wave Vacation Apartments and Villas Λογότυπα Ξενοδοχείων

Naxian Wave Vacation Apartments & Villas Ιστοσελίδα

 

Skoutari Bay View Λογότυπα Ξενοδοχείων

Skoutari Bay View Ιστοσελίδα

 

Dolce Vista Premium Vacation Rentals Λογότυπα Ξενοδοχείων

Dolce Vista Premium Vacation Rentals Ιστοσελίδα

 

By The Sea Λογότυπα Ξενοδοχείων

By The Sea Ιστοσελίδα

 

Seascape Villas Logo

Seascape Villas Ιστοσελίδα

 

Elisso Villas Logo

 

 

Nafsika Suites Logo

Nafsika Suites Ιστοσελίδα

 

Vakirtzis Villas Mykonos Λογότυπα Ξενοδοχείων

 

 

Imaginarium Hotel Λογότυπα Ξενοδοχείων