fbpx

Αμοιβή Γραφίστα για Λογότυπο | Σχεδιασμός Λογοτύπου και Τιμές

αμοιβή γραφίστα για λογότυπο

Αμοιβή Γραφίστα για Λογότυπο | Σχεδιασμός Λογοτύπου και Τιμές

Η αμοιβή γραφίστα για λογότυπο και οι τιμές για σχεδιασμό λογοτύπου αποτελούν σημαντικά θέματα τόσο για τους γραφίστες, όσο και για τους πελάτες.

Βέβαια, οι παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή για δημιουργία λογοτύπου, ποικίλλουν.

Πιο συγκεκριμένα, αφορούν τις σχεδιαστικές ικανότητες του επαγγελματία, την πολυπλοκότητα του έργου και άλλους παράγοντες που θα δούμε παρακάτω.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τις ενδεικτικές τιμές του δημιουργικού γραφείου μας, της Logotypa.com

Σχεδιασμός λογοτύπου: Τιμές

 • 2 εναλλακτικές προτάσεις λογοτύπου: 210 € *
 • 3 εναλλακτικές προτάσεις λογοτύπου: 250 € *
 • 5 εναλλακτικές προτάσεις λογοτύπου: 330 € *

*  Με τη δημιουργία λογοτύπου, δώρο η μακέτα της επαγγελματικής σας κάρτας


Χρήσιμες πληροφορίες:

 1. Παραδίδουμε γραμμικά (επεξεργάσιμα) και ράστερ αρχεία, του τελικού λογοτύπου, σε χρωματική κωδικοποίηση CMYK, PANTONE και RGB.
 2. Τα παραπάνω κόστη αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.
 3. Οι άνωθεν τιμές δεν περιλαμβάνουν φ.π.α.
 4. Οι τιμές στον παραπάνω τιμοκατάλογο ξεκινάνε από αυτά τα επίπεδα. Πιο σύνθετα project μπορεί να επιφέρουν μικρές επιβαρύνσεις.
 5. Ο τρόπος για την έναρξη συνεργασίας, αφορά προκαταβολή της τάξεως του 50% και εξόφληση μία ημέρα πριν την παράδοση των αρχείων στον πελάτη.
 6. Στο γραφείο μας δημιουργούμε τα προσχέδια από λευκή κόλλα χαρτί. Κυριολεκτικά. Σχεδιάζουμε πρωτότυπα σχέδια αρχικά στο χαρτί, που στη συνέχεια τα ψηφιοποιούμε.
 7. Τα κόστη για ανασχεδιασμό υφιστάμενων λογοτύπων με συγκεκριμένους συμβολισμούς ή για επιμέλεια προκαθορισμένου, από τον πελάτη, concept, έχουν μία έκπτωση τις τάξεως του 20% στις άνωθεν τιμές.
 8. Ανάμεσα στα αρχεία που σας στέλνουμε μετά την ολοκλήρωση του project, σας παρέχουμε και γραφικά για το web (όπως, για ιστοσελίδα, social media, email signature, webicon κ.λ.π.).
 9. Σχεδιαστικά, ο μινιμαλισμός μας αντιπροσωπεύει, όπως μπορείτε να δείτε και από τις δουλειές μας. Ο σωστός και πιο εύκολος τρόπος για να σας αναγνωρίζει κάποιος, είναι να του λέτε, οπτικά, τα σωστά πράγματα, με τον πιο απέριττο και εύπεπτο τρόπο.


Ρωτήστε μας, για να σας στείλουμε, σήμερα, μία προσφορά ειδικά για εσάς. 

Η τιμή για τη δημιουργία λογοτύπου, στο γραφείο μας, πιο αναλυτικά, περιλαμβάνει:

Διαδικασία Υλοποίησης:

 1. Διεξάγουμε αναλυτική έρευνα του ανταγωνισμού πάνω στο αντικείμενό σας.
 2. Καταγράφουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη φιλοσοφία της επιχείρησης. Επιπρόσθετα, προσδιορίζουμε τα στοιχεία που την καθιστούν ισχυρή, έναντι του ανταγωνισμού.
 3. Βρίσκουμε το concept που θα καθορίσει τις εικαστικές προτάσεις για το σχέδιο, την τυπογραφία, τα χρώματα και την οπτική ταυτότητα που θα ακολουθήσουν.
 4. Σχεδιάζουμε διαφορετικές εικαστικές προτάσεις του logo (διαφορετικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας απεικονίσεις).
 5. Διενεργούμε απεριόριστες επανεξετάσεις (σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα), πάνω στο επιλεχθέν προσχέδιο του σήματος.
 6. Αναλαμβάνουμε την σχεδίαση μακέτας επαγγελματικής κάρτας, με εικαστικό γύρω από το νέο σήμα (την παρέχουμε δωρεάν, με επιλογή οποιουδήποτε πακέτου, εικαστικών προτάσεων).

Διαδικασία Παράδοσης. Συγκεκριμένα, σας παραδίδουμε:

 1. Γραμμικά – Vector Αρχεία σε επεξεργάσιμη μορφή (pdf, illustrator, corel αρχεία).
 2. Φωτογραφικά αρχεία .png σε διάφορες αναλύσεις, με διαφάνεια στο background για χρήση σε κάθε φόντο, στο web ή σε εφαρμογές (πχ word).
 3. Συντομογραφία λογότυπου (icon) για χρήση σαν profile picture σε social media σελίδες.
 4. Πληροφορίες για τα χρώματα του σήματος σε 3 modes (RGB, CMYK & PANTONE).
 5. Αρχείο Επεξεργάσιμο της Επαγγελματικής Κάρτας .pdf, έτοιμο για αποστολή σε τυπογραφείο.

 

Δείτε από τα παρακάτω, άλλες μας υπηρεσίες, πέρα από τον σχεδιασμό του λογοτύπου σας

Δημιουργία εταιρικής ταυτότητας

Η εταιρική ταυτότητα, μπορεί να περιλαμβάνει μακέτα για: επαγγελματική κάρτα, επιστολόχαρτο, φάκελο, τιμολόγιο, συνταγολόγιο (για γιατρούς), καρτέλα για επόμενο ραντεβού, ευχαριστήρια κάρτα, εορταστική κάρτα, χαρτί προσφοράς, folder, καρτελάκι ή ετικέτα προϊόντος, σακούλα κ.α. *

*Φυσικά, κάθε ένα είδος από τα παραπάνω που απαρτίζουν την οπτική ταυτότητα, μπορούμε να το υλοποιήσουμε και μεμονωμένα, κατόπιν αιτήματος.

Σχεδιασμός εντύπων διαφημιστικών (προωθητικών) και εταιρικών

Δημιουργούμε κάθε πιθανό έντυπο με βάση την εικόνα της επιχείρησής σας. Πιο αναλυτικά, υλοποιούμε: εταιρικά έντυπα, φυλλάδια, μπροσούρες, flyer, καταλόγους προϊόντων, μενού κ.α.

Κατασκευή ιστοσελίδων

Έχουμε μεγάλη και πολύχρονη εμπειρία στην κατασκευή δυναμικών ιστοσελίδων, eshop, portals, blogs. Να επισημάνουμε πως κατασκευάζουμε όλες τις ιστοσελίδες με βάση το λογότυπο που σας σχεδιάζουμε, ως μέρος της εταιρικής ταυτότητας, ολιστικά. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής και παραδίδουμε full πακέτα τεχνικής υποστήριξης για όλο τον χρόνο. Τηρούμε τα πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρέχουμε πλήρη εκπαίδευση στη διαχείρισή των ιστοσελίδων.

Σχεδιασμός συσκευασίας προϊόντος

Αναλαμβάνουμε τον σχεδιασμό της μακέτας για κάθε πιθανό προϊόν (ετικέτες κρασιού, ετικέτες ελαιόλαδου, κουτιά προϊόντων).

Σχεδίαση σήμανσης

Περιλαμβάνει μακέτα για: επιγραφή καταστήματος, ταμπέλα, αυτοκόλλητων γραμμάτων και γραφικών, σήμανση και “ντύσιμο” οχημάτων, stand, kiosk, banner κ.λ.π.

Επιμέλεια γραφικών για Social Media Posts (Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Youtube) και διαχείριση Social Media σελίδων

Αναλαμβάνουμε πιο ολιστικά τη διαχείριση μιας επιχείρησης, μέσω της συνεχούς επιμέλειας των γραφικών στα social media posts τους, ώστε να υπάρχει μια εταιρική συνοχή σε αυτά. Επιπρόσθετα, μπορούμε να αναλάβουμε και την συγγραφή των κειμένων των posts (content creation) με το brand voice της επιχείρησης.

Υλοποιούμε εταιρικά γραφικά σε ρούχα

Δημιουργούμε γραφικά για κάθε ένδυμα για να εκφράζει την εταιρική σας εικόνα. Έτσι ώστε, να μένει η ταυτοτητα της εταιρείας ή της επιχείρησης σας στο μυαλό των πελατών.

 

” Αποστολή μας: να σας ξεχωρίζουμε από τον ανταγωνισμό και να σας μετατρέπουμε σε πόλο έλξης των υποψήφιων αλλά και των υφιστάμενων πελατών σας

 

σχεδιασμός λογοτύπου: τιμές

Πριν σκεφτείτε την αμοιβή γραφίστα για λογότυπο, πρώτα πρέπει να γνωρίζετε τι αγοράζετε

Αφού διαβάσατε παραπάνω πόσο κοστίζει ένα λογότυπο, θα πρέπει σαν επαγγελματίες σχεδιαστές λογότυπων να κάνουμε πιο ξεκάθαρο τι πρεσβεύει ο λογότυπος και πως πρέπει να αξιολογείτε οικονομικά τη δημιουργία του λογότυπου.

Αναμφίβολα, το σήμα-logo θα πρέπει να εκπέμπει μοναδικότητα, αντιπροσωπευτικότητα και αναγνωρισιμότητα για μία επιχείρηση. Σίγουρα, μια ολοκληρωμένη διαδικασία δημιουργίας λογοτύπου θα οδηγήσει σε αυτό το σημείο.

Από την άλλη, τα logos δεν έχουν διαφορετικούς λόγους ύπαρξης. Έτσι, το σήμα ποτέ δεν θα αφορά μόνο την ιστοσελίδα, μόνο τα social media ή μόνο την επαγγελματική κάρτα. Ωστόσο, μερικοί επαγγελματίες στην αγορά προτείνουν λανθασμένα αυτή την πρακτική, προσφέροντας την σε πολύ χαμηλή τιμή για να προσελκύσουν νέους πελάτες.

Έστω, πως αναζητάτε κόστος για τον σχεδιασμό και διαβάζετε για “τιμή για λογότυπο σχεδιασμένο για την ιστοσελίδα σας”. Σχεδόν σίγουρα, το λογότυπο αυτό θα αφορά ένα clipart που κάποιος βρήκε στο internet, το αναδιαμόρφωσε σε λίγη ώρα και το παρέδωσε ως “σωστό λογότυπο”.

Η λογική “αγοράζω ένα σήμα για την επαγγελματική μου κάρτα για να κάνω τη δουλειά μου”, δεν ισχύει.

Πρωτίστως, για να σας μιλήσουμε για τη σωστή λογική, θα πρέπει να εξηγήσουμε το branding.

 

Τι είναι το branding;

Αφορά τη διαδικασία δημιουργίας μιας ξεχωριστής ταυτότητας για μια επιχείρηση, που διαφοροποιεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της στην αγορά και καθιστά τη μάρκα αναγνωρίσιμη και προτιμητέα από τους καταναλωτές.

Περιλαμβάνει, το όνομα το logo, τα γραφικά, το ύφος και την τοποθέτηση της επιχείρησης στην αγορά.

 

Αποστολή του branding

Το branding έχει μία αποστολή: Να δημιουργήσει μια συνέπεια στην παρουσία μίας μάρκας παντού.

Έτσι, μέσω αυτής της συνέπειας, δημιουργεί:

 • ξεκάθαρο μήνυμα στο στοχευμένο-κοινό και
 • έμπνευση, ταύτιση και αφοσίωση με τους υφιστάμενους πελάτες

Δηλαδή, 2 παράγοντες που οδηγούν στην πραγματική ανάπτυξη και αύξηση πωλήσεων της επιχείρησης, μεσοπρόθεσμα.

 

Το Λογότυπο και η διαδικασία σχεδιασμού λογοτύπων αποτελούν το πρώτο βήμα του branding

Χωρίς αμφιβολία, το λογότυπο αποτελεί τον θεμέλιο λίθο που στηρίζει ολόκληρο το οικοδόμημα της επαγγελματικής εικόνας.

Για αυτό τον λόγο, πρέπει να δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στη δημιουργία του, ώστε να τοποθετήσει την επιχείρηση εξαρχής στο σωστό δρόμο ταυτοποίησης.

Επομένως, αν κάποιος χτίσει πρόχειρα αυτή τη βάση, τότε όλο το οικοδόμημα πάνω της, θα είναι ετοιμόρροπο.

 

Παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος για ένα καλό λογότυπο

Αν κάνετε μια ενδελεχή έρευνα σε δημιουργικά γραφεία λογοτύπων, θα προσέξετε πως οι σχεδιαστές δίνουν κόστη με μεγάλες αποκλίσεις. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αμοιβή γραφίστα για λογότυπο:

 

Η εμπειρία του και η κατάρτισή του (+το portfolio του)

Αναμφίβολα, αυτοί οι 2 παράμετροι πιστοποιούν την ικανότητά του να δημιουργεί ξεχωριστά και επιτυχημένα λογότυπα.

Η παρουσία ενός σχεδιαστή στον χώρο της γραφιστικής και ειδικά του logo design, επί σειρά ετών, είναι ένα καλό σημάδι της ποιοτικής δουλειάς του.

Βέβαια, αυτό το διαπιστώνουμε και στα δείγματα δουλειάς του και στις δημόσια αναρτημένες αξιολογήσεις πελατών για αυτόν.

Οι απαιτήσεις του κάθε συγκεκριμένου project

Ο βαθμός δυσκολίας που χαρακτηρίζει τα ακόλουθα, αλλάζει από project σε project.

 • επίπεδο έρευνας ανταγωνισμού
 • μελέτη αξιών της επιχείρησης
 • ανάλυση υπηρεσιών ή προϊόντων της
 • εύρεση συγκεκριμένων concepts – συμβολισμών
 • σχεδιαστική διαμόρφωση του σήματος

Αυτές οι 2 παράμετροι (της αξίας του designer και της δυσκολίας ενός project), που καθορίζουν το κόστος σχεδιασμού λογοτύπου, έχουν άρρηκτη σύνδεση μεταξύ τους.

Παραδείγματος χάρη, η αντίληψη και η τεχνική σχεδιαστική κατάρτιση του designer, θα καθορίσουν την ευκολία με την οποία αυτός θα αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός απαιτητικού project.

 

Επιπλέον παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το κόστος ενός logo για την επιχείρησή σας

Επίσης, κάποιες έξτρα παράμετροι, καθορίζουν την αμοιβή γραφίστα για λογότυπο της επιχείρησής σας:

Αριθμός εικαστικών προτάσεων που περιλαμβάνει η δημιουργία λογοτύπου από τον επαγγελματία

Αναμφίβολα, ο αριθμός των εικαστικών εναλλακτικών προτάσεων, επηρεάζει την τιμή σχεδιασμού. Έτσι, περισσότερες προτάσεις οδηγούν σε περισσότερο χρόνο εργασίας με αντίκτυπο και στο συνολικό κόστος.

 

Αριθμός Επανεξετάσεων – Διορθώσεων

Το πόσες φορές θα γίνουν διορθώσεις στο επιλεχθέν σχέδιο, επίσης καθορίζει σε έναν, μικρό βέβαια, βαθμό την αμοιβή γραφίστα για λογότυπο.

Παράδειγμα:

1η Περίπτωση: Ο designer δημιουργεί 3 σχεδιαστικές προτάσεις, ο πελάτης επιλέγει μία και μετά από μερικές διορθώσεις, ο επαγγελματίας ολοκληρώνει το project σε περίπου 9-12 ημέρες.

2η Περίπτωση: Ο designer ακολουθεί την ίδια διαδικασία αλλά επανεξετάζει το σχέδιο 4 φορές, διευρύνοντας τον χρόνο ολοκλήρωσης του project σε 3 εβδομάδες και αυξάνοντας έτσι το κόστος λόγω των περισσότερων εργατοωρών.

Ωστόσο, το δημιουργικό μας γραφείο προσφέρει, χωρίς έξτρα χρέωση, απεριόριστες επανεξετάσεις στο σχέδιο, μέχρι να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, στα πλαίσια ενός λογικού χρονικού διαστήματος.

 

Ο designer σχεδιάζει το logo από λευκή κόλλα χαρτί ή όχι;

Εάν έχετε μια έτοιμη ιδέα – concept και ο designer θα αναλάβει καθαρά τον σχεδιασμό, αυτό θα επηρεάσει την τιμή για το σήμα προς τα κάτω.

Αντίστροφα, αν ο σχεδιαστής αναλάβει την έρευνα αγοράς, τη μελέτη της επιχείρησης, το concepting και τoν καθορισμό συμβολισμών, εκτός από τον σχεδιασμό για το εμπορικό σήμα, αυτό επίσης θα επηρεάσει τα κόστη.

 

Η μάρκα στοχεύει κοινό εντός Ελλάδας ή και εκτός αυτής;

Το σήμα σας πρέπει να στοχεύει το σωστό κοινό. Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργία ενός logo μιας επιχείρησης που στοχεύει σε παγκόσμιο κοινό, απαιτεί μια πολύ μεγαλύτερη έρευνα αγοράς και ανταγωνισμού, από μία που στοχεύει σε Ελληνικό κοινό.

Επίσης, η πρώτη επιχείρηση, κάνει απαραίτητη την έρευνα πολύ μεγαλύτερων και διαφορετικών target group από ό,τι η δεύτερη. Επομένως, όλη αυτή η έρευνα, θα έχει αντίκτυπο αναπόφευκτα και στην αμοιβή γραφίστα για λογότυπο.

 

Οι τιμές για σχεδιασμό λογοτύπου, όταν το δημιουργούμε από το μηδέν, τι περιλαμβάνουν;

Η τιμή που θα σας δώσει ένας επαγγελματίας, πρέπει να περιέχει την παρακάτω

διαδικασία δημιουργίας για ένα επαγγελματικό λογότυπο:

Έρευνα (ανταγωνισμού επιχείρησης, ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, του target group της, του αντικειμένου της, της φιλοσοφίας και των στόχων της).

Concepting (καθορισμό συμβολισμών, δημιουργία διαφορετικών concepts, ιδεών σε επίπεδο σκίτσου).

Σχεδιασμό (διαφορετικών εικαστικών προτάσεων, διενέργεια διορθώσεων – αν χρειαστούν – επί της επιλεχθείσας πρότασης).

 

Την παράδοση όλων των κατάλληλων αρχείων και πληροφοριών που καθιστούν δυνατή την χρήση του σήματος σε κάθε μέσο:

 1. Διανυσματικά αρχεία (vector) επεξεργάσιμα σε σχεδιαστικά προγράμματα και που δεν έχουν περιορισμό σε ανάλυση (δηλαδή, μπορούμε να αυξομειώσουμε κατά το δοκούν τη διάστασή τους χωρίς απώλειες ευκρίνειας). Τέτοια αρχεία είναι τα .pdf, .eps, .ai (Illustrator), .cdr (Corel Draw), svg (για το web).
 2. Φωτογραφικά αρχεία png σε διάφορες αναλύσεις (μεγάλα, μεσαία, μικρά) με διαφάνεια στο φόντο, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε στο internet (website, social media, online πλατφόρμες, email) αλλά και σε παρουσιάσεις κ.λ.π.
 3. Οδηγίες Χρήσης, που περιγράφουν το πως να χρησιμοποιείτε τα αρχεία που σας στέλνουμε, αλλά και βέλτιστες πρακτικές χρήσης του σήματος.
 4. Πληροφορίες για την παλέτα χρωμάτων που χρησιμοποιεί το λογοτυπο και για τις γραμματοσειρές του.

Γιατί να επιλέξω δημιουργία logo από έναν επαγγελματία, αντί για έτοιμο λογότυπο από μία πλατφόρμα στο internet;

Έχετε δει παραπάνω τους παράγοντες που καθορίζουν την τιμή ενός επαγγελματία για σχεδίαση λογοτύπου.

Από την άλλη, η αναζήτηση μιας φθηνής οικονομικής λύσης από μια online τράπεζα έτοιμων σχεδίων, μπορεί να οδηγήσει σε ανάλογα φθηνά αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα, ένα τέτοιο σχέδιο, με κόστος 20€ ή 30€, απλά δεν αφορά επαγγελματικό σήμα. Είναι clip art. Δεν αποτελεί ειδικά σχεδιασμένο logo, για να προβάλει τη μοναδικότητα της επιχείρησης σας.

Τα έτοιμα logos έχουν αρκετά βασικά μειονεκτήματα:

 1. Δεν αφορούν συγκεκριμένα την επιχείρησή σας. Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τις αξίες, τη φιλοσοφία και τις ιδιαιτερότητές της.
 2. Αδυνατούν να προσφέρουν αναγνωρισιμότητα και επιπρόσθετα, δεν στοχεύουν επάξια το κοινό που επιθυμεί να κερδίσει η επιχείρησή σας.
 3. Δεν έχουν μοναδικότητα. Αντίθετα, πολλοί άλλοι έχουν αγοράσει ακριβώς τα ίδια σχέδια.
 4. Έχουν χαμηλή ποιότητα σαν στυλ.
 5. Δεν έχουν ευελιξία. Αναμφίβολα, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ή επιμέλεια, για την εμφάνισή τους σε διαφορετικές διαστάσεις, φόντα ή μέσα.
 6. Αφορούν είτε πολύ γενικά σχέδια (δεν στοχεύουν πουθενά), είτε πολύ συγκεκριμένα σχέδια (παρουσιάζουν με πολύ προφανή και κορεσμένο τρόπο τον συμβολισμό, πράγμα που θα κάνει όλους του θεατές να τον καταλάβουν, αλλά κανένας να μην θυμάται αυτά τα logos).
 7. Δεν αποτελούν βάση για τη μοναδική εταιρική σας ταυτότητα.
 8. Μπορεί να προκαλέσουν νομικά ζητήματα περί παραβίασης δικαιωμάτων (Plagiarism), λόγω της (σχεδόν βέβαιης) ομοιότητάς τους με άλλα σήματα.

Επιπλέον, ο επαγγελματικός σχεδιασμός λογοτύπου απαιτεί δεξιότητες που δεν διαθέτουν όλοι.


Ένας γραφίστας έμπειρος έχει την σωστή μεθοδολογία ανάδειξης μίας επωνυμίας

Το καλό λογότυπο απαιτεί συγκεκριμένες δεξιότητες από πλευράς logo designer (αντίληψη, επικοινωνία, marketing και φυσικά εικαστικό σχεδιασμό). Πιο συγκεκριμένα, η ποιοτική επικοινωνία που έχει ο έμπειρος γραφίστας με τον πελάτη, οδηγεί σε ένα logo και μια οπτική ταυτότητα “ραμμένα στα μέτρα” του δεύτερου και μόνο για αυτόν. Με στόχο το πως θα το ξεχωρίσει αυτό από τον ανταγωνισμό.

Ας δούμε πιο αναλυτικά πώς ένας έμπειρος επαγγελματίας δουλεύει ένα project.

Πρώτη Φάση (Έρευνα)

Αρχικά, θα συζητήσει με τον πελάτη για τις ανάγκες, τη φιλοσοφία, το μήνυμα και τους στόχους της επιχείρησης.

Εν συνεχεία, θα εντοπίσει το ακριβές κοινό το οποίο επιθυμεί να στοχεύσει η επιχείρηση και προς το οποίο ο λογότυπος θα έχει συμβολιστικό και αισθητικό προσανατολισμό.

Δεύτερη Φάση (Σχεδιασμός)

Ακολούθως, θα δημιουργήσει σε λευκή κόλλα χαρτί μια σειρά από concepts που θα αντανακλούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα επιτυχημένο και αποκλειστικό, μοναδικό σύμβολο.

Έπειτα, θα καθορίσει τους συμβολισμούς και θα σχεδιάσει εναλλακτικές προτάσεις λογότυπων με βάση αυτούς τους συμβολισμούς. Πιο αναλυτικά, θα καθορίσει τα  σχέδια – σχήματα, τις χρωματικές παλέτες που προκαλούν τα σωστά συναισθήματα στους θεατές, την τυπογραφία που ορίζει το ύφος του brand.

Μετά, θα επανέλθει στην επικρατέστερη εικαστική πρόταση και αν δεν είναι η τελική, θα κάνει διορθώσεις και τροποποιήσεις, μέχρι το άψογο τελικό αποτέλεσμα.

Τρίτη Φάση (Τελειοποίηση)

Επίσης, θα προβλέψει την ευελιξία του σήματος. Έτσι ώστε, αυτό να μπορεί εύκολα να έχει τον ίδιο αντίκτυπο στον θεατή, σε κάθε διάσταση.

Επιπλέον, θα προδιαγράψει την καταλληλότητα του αποτελέσματος για χρήση σε κάθε μέσο, όπως τα ακόλουθα.

– Internet: ιστοσελίδα, social media, email signatures, online πλατφόρμες

– Εκτυπώσεις: έντυπα, επαγγελματικές κάρτες, επιστολόχαρτα, τιμολόγια, καταλόγους, folder, σακούλες, ετικέτες κ.λ.π.

– Large Format Εκτυπώσεις: επιγραφές, stands, kiosks, billboards

– Διακόσμηση τοίχου επαγγελματικού χώρου

– Συσκευασίες Προϊόντων

– Εκτύπωση σε ρούχα

– Σήμανση (κοπή αυτοκόλλητων για βιτρίνες ή για “ντύσιμο” οχημάτων).

Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσει κατάλληλες εκδοχές στο τελικό επιλεχθέν σύμβολο. Δηλαδή, εκδοχές έτοιμες χρήση του πάνω σε διαφορετικά φόντα (ανοιχτόχρωμα ή σκούρα).

Τέταρτη Φάση (Παράδοση)

Τέλος, θα παραδώσει στον πελάτη όλα τα απαραίτητα επεξεργάσιμα (vector) αρχεία αλλά και τα png αρχεία με διαφάνεια στο φόντο, για κάθε πιθανή χρήση. Επιπρόσθετα, όλα αυτά, θα τα δώσει μαζί με πληροφορίες χρήσης του logo και πληροφορίες για τα χρώματα και την τυπογραφία του.

Και πρέπει να θυμόμαστε πως θα κάνει όλα τα παραπάνω σε συγκεκριμένα και προσυμφωνημένα χρονικά περιθώρια και σε προσυμφωνημένη τιμή.

 

Brief Συμβολισμού

Σίγουρα, ένα brief για το σήμα θα βοηθήσει έναν σχεδιαστή να σας δώσει την καλύτερη δυνατή οικονομική προσφορά. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονίσουμε πως αυτή η τακτική έχει και οικονομικό όφελος για εσάς, όσον αφορά την αμοιβή του γραφίστα για λογότυπο. Επιπλέον όμως, αυτή τακτική θα βοηθήσει τον designer να προχωρήσει σε μία ποιοτική έρευνα και σχεδιαστική διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, στο δημιουργικό μας γραφείο, συζητάμε με τον πελάτη λεπτομερώς όλη τη διαδικασία για τη δημιουργία του σήματος. Επίσης, αναλύουμε τις λεπτομέρειες που αφορούν χαρακτηριστικά, στόχους, φιλοσοφία και αντικείμενο της επιχείρησης.

Επιπλέον, θα λάβετε από εμάς έναν Οδηγό Σχεδιασμού για Επαγγελματικά Λογότυπα όταν ξεκινάει μία συνεργασία. Δίνουμε αυτό τον οδηγό στον πελάτη πριν τη συζήτηση μαζί του. Αυτό λειτουργεί ευεργετικά για την κουβέντα που θα ακολουθήσει.

Ουσιαστικά, βοηθάει τον πελάτη να δει πιο ξεκάθαρα και ο ίδιος, τι εκφράζει την επαγγελματική εικόνα της επιχείρησής του. Τον βοηθάει να καταλάβει τον τρόπο που το brand του πρέπει να μένει στο μυαλό του θεατή και τι αποτέλεσμα επιθυμεί.

 

Συμπερασματικά:

Η αμοιβή γραφίστα για λογότυπο αποτελεί μια επένδυση στην αναγνωρισιμότητα της επιχείρησής σας, διασφαλίζοντάς της ένα διαχρονικό στίγμα μέσα στον ανταγωνισμό της σύγχρονης αγοράς.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας και σας στείλουμε μία τιμή για τον σχεδιασμό του δικού σας λογοτύπου

Σχεδιάζουμε λογότυπα πάνω από 21 χρόνια, και έχουμε ολοκληρώσει πάνω από 1.200 σήματα σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως εκ τούτου, γνωρίζουμε την αξία που έχει ένα λογότυπο και την ώθηση που δίνει σε μία επιχείρηση.

Το δημιουργικό γραφείο μας Logotypa, σε όλες τις προσφορές που δίνει, περιλαμβάνει απεριόριστες επανεξετάσεις (εφόσον χρειαστούν) στην επιλογή που θα κάνετε από τις εναλλακτικές εικαστικές προτάσεις που σας στέλνουμε. Με αυτό τον τρόπο, είναι βέβαιο πως θα καταλήξουμε στο απόλυτα επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την ανάδειξη του δικού σας brand μέσω ενός επιτυχημένου logo.

Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε!